2015. augusztus 19., szerda

Lábápolási rutinom | 2015 nyár


A bejegyzéskezdemény körülbelül két éve pihent a piszkozatok között, amely idő alatt természetesen sokszor változott a termékek köre és a rutinom - mindezekhez új képeket is kellett gyártanom, de végre itt van! Íme, bemutatom Nektek az aktuális lábápolási rutinomat.

0. lépés: régi lakk eltávolítása
A nulladik lépésben a régi körömlakkot lemosom a körmeimről. Ehhez a művelethez az örök kedvenc, acetonmentes Caola lemosómat használom.


1. lépés: áztatás, puhítás
Ilyenkor kezdődik a dolog legkellemesebb és leghosszabb része. Egy lavórba langyos vizet engedek, plusz teszek bele a Scholl lábfürdetőmből. Ettől kellemesen felhabzik, és sokkal puhább tapintású is lesz a lábam. A számítógép asztal elé helyezkedem, és elindítok egy filmet, vagy megnézek pár sorozatrészt. Körülbelül 40 percig szoktam áztatni a lábacskáimat, a lényeg, hogy minél tovább hagyom, hadd puhuljon fel teljesen a bőr. Az áztatási szakasz végén vetem be a lábradírt - a kedvencem a képen látható Ombia márkájú lábradír. Ebből már nem ez az első darabom, előtte narancsos illatú volt, de mindig az Ombiát vásárolom újra, mert szeretem, hogy nagyok és durvák a szemcsék. Mellette rendelkezem Avonos radírokkal is, amelyek használata kellemes, de nem érzem elég hatékonynak, így őket csak úgy random, egy-egy zuhanyzás alkalmával szoktam használni.



2. lépés: talpak
A talpacskáim rendbetételéhez a Scholl Velvet Smooth elektromos talpreszelőjét használtam az elmúlt hónapok során. Az új, keményebb fejjel használom, ez egész jól leszedi a bőrkeményedéseket, viszont nem lesz teljesen sima a talpam, így a Balea-nak egy mezei talpreszelőjét használom a teljes simaság eléréséhez - ő a képről sajnos lemaradt. Eléggé szkeptikus voltam a reszelővel kapcsolatosan, de így a két eszközt együtt használva szép eredményeket lehet elérni. Alapvetően nincs gond a lábaimmal, körülbelül három ponton kritikusabb a helyzet - kéthetente ha elvégzem a reszelést és az egész rutint, gyönyörűen rendben tartható.  A készülék egyetlen negatívuma véleményem szerint az, hogy elemmel működik, méghozzá rögtön négy darabbal - lekopogom, de még eddig a hozzá kapott elemeket használom és nem merült le. 
A szakasz legfontosabb eleme talán az, hogy a Scholl reszelőjét, és a sima kézi reszelőt is mindig száraz talpakon használom! Ne reszeljétek a vizes talpatokat - sokkal szebb eredmény érhető el, ha megfogadjátok a tanácsom. :)



3. lépés: köröm formázása, körömágybőr rendbetétele 
A tökéletes manikűr és pedikűr eléréséhez elengedhetetlen egy minőségi manikűrkészlet beszerzése. Érdemes minőségi darabba beruházni, ugyanis sok éven át jó szolgálatot tesz, és sokkal könnyebb vele dolgozni. Nekem egy Solingen szettem van - körülbelül hat éves, de még mindig ugyanolyan, mint új korában. 
Miután alaposan kiázott a lábfejünk, a körömágybőr könnyedén visszatolható, az elhalt részek pedig eltávolíthatóak. Néha rásegítek az essence fast cuticle remover eltávolító folyadékkal, de ha közel háromnegyed órán át áztatok, akkor enélkül is könnyen felpuhul és visszatolhatóvá válik a bőr. Erről eléggé megoszlanak a vélemények, hogy vágjuk vagy ne vágjuk? Én soha nem vágom, mindig csak a kis eszközeimmel tologatom.
A körmeim formázását ugyanúgy végzem, ahogy a kezemen is: a Solingen reszelővel formára alakítom, majd egy puha reszelővel átreszelem, hogy az éles, "karmolós" körömvégek megszűnjenek. Ha már türelmetlen vagyok, vagy éppen nincs olyan sok időm, akkor egy körömcsipeszt hívok segítségül, és ezután reszelem meg egy nagyon picikét. A csipesz használatáról viszont igyekszem leszokni, amióta kerülöm és csak reszelem a körmeimet, észrevettem, hogy egyáltalán nem töredeznek és szakadnak be.



4. hidratálás
A fentebbi képen az összes aktuális, hidratáláshoz használt termékeimet láthatjátok. Nyilván nem egyszerre kenem fel mindet. A Scholl Velvet Smooth szérumot általában a rutin végeztével szoktam felkenni, vagy ha nappal már nagyon száraznak érzem a lábaimat - könnyen, gyorsan felszívódik. Éjszakára a Balea Urea krémjét vagy pedig a Scholl éjszakai maszkját teszem fel. A Scholl termék könnyebben beszívódik, és isteni az illata! Nálam az illat nem igazán szokott tényező lenni, sok termékből illatmenteset vásárolok, de ennek a krémnek annyira szuper az illata, hogy muszáj volt külön kiemelnem. A kettő terméknek körülbelül egyforma a hidratáló hatása, másnap reggelre szép lábikókkal ébredek. A Scholl darabnál csak azt sajnálom, hogy kicsi a kiszerelés, és eléggé gyorsan fogy. A Hard Skin Softening krémet még a Glamour-napokon szereztem be, őt használtam a fentiek közül a legkevesebbszer eddig, de amikor egymás utáni napokon kentem egy héten keresztül, enyhe hámlasztó hatását tapasztaltam. 




5. új szín felvitele
Valójában az utolsó kettő lépést felcseréltem, előbb szoktam lakkozni, és csak utána hidratálni, mert nem túl célszerű krémes körmökre festeni. A művelet itt is a kezemhez hasonló: alaplakk - Sally Hansen Hard as Nails -, színes lakk - itt épp Golden Rose Rich Color 69 -, fedőlakk - Seche Vite. A lábamon sajnos nem viselek túl változatos színeket, megvannak a jól bevált árnyalataim, csak ritkán lépek ki a komfortzónámból, és általában le is mosom pár nap után. A kedvenceim a rózsaszínek, korallok és bordók, nyáron egyszer-egyszer belefér egy kis halványsárga vagy menta is. Ha érdekelnek a konkrét darabok, szívesen készítek róluk bejegyzést.


A körmeimen itt épp: essence The Gel Indian Summer

Ezt a rutint kettő-háromhetente szoktam elvégezni, a lakk is tökéletesen szokta bírni, soha nem kopik le. Az eszközeim nagy részét a fentebbi képen látható cuki dobozban tartom az utóbbi időben - a felirat olyan édes. A körmeim télen is mindig ki vannak festve, hiába zoknit hordok - ha más nem is, legalább az esti fürdés-zuhanyzás alkalmával én mindig megcsodálhatom őket.. :) 

Nektek milyen bevált praktikáitok és termékeitek vannak a lábápolás terén? Milyen árnyalatokat használtok szívesen?

[PR Sample: Scholl termékek* a Hard Skin Softening Cream kivételével]


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése