2014. július 25., péntek

Nail of the Day | Beach Baby Blue


A hétvégi nagy hőségre való tekintettel eldöntöttem, hogy valami igazán kék és tengerparti körmöm lesz.. nos, a manikűrt megvalósítottam, az eső viszont azóta szinte szünet nélkül szakad. 

Kettő újdonságot házasítottam össze, a Rimmel x Rita Ora Pillow Talk körömlakkját, és a beachy Born Pretty Store water decal matricákat. A Rimmel lakkról ugyanazokat tudom elmondani, mint kistestvéréről, a Breakfast in Bed menta darabról. Az állaga kissé sűrű, de könnyű bánni vele és nagyon széped fed két rétegben - ügyesebbeknek egy réteggel is sikerülhet.  A szemfülesek észrevehetik, hogy a fedőlakk kicsit összerántotta az alatta levő lakkot sajnos. A fedőlakkom új, Seche Vite, de egyelőre még kísérletezgetek, barátkozok vele, majd egy külön bejegyzésben alkotok róla véleményt. Addig is kitapasztalom a megfelelő használatát.



Miután a körmeim szépen bekékültek, a Born Pretty Store vizes matricáit applikáltam fel. Ez sajnos a nehezebben felvihető darabok közé tartozik, így kicsit szenvedtem vele. Eleinte nem tetszett a végeredmény, utána kezdtem egyre jobban megkedvelni. Ha nem szerettek nyomdázni vagy szabad kézzel festegetni, ez a fajta matrica olcsó és megfelelő alternatíva lehet számotokra. 

A felvitel menete: vágjátok alaposan körbe a felhasználni kívánt mintát. Ezután először le kell húzni a felületéről az átlátszó fóliát, majd vízbe áztatni pár másodpercre. Én egy vizes vattapamacs közé szoktam szorítani. Pár másodperc után a matrica leázik a fehér papírról, így kézzel vagy szemöldökcsipesszel óvatosan fogjátok meg. Most következik a neheze: a köröm felületére kell óvatosan helyezni - vigyázat, nagyon csúszkálni fog!-, majd a vizes vattapamaccsal alaposan a körömre nyomkodni, hogy rátapadjon. Végső lépésként fedőlakkal kell fixálni, hogy a minta ne kopjon le. Ezen az íven egyébként a fehér színű buborékok és kagylók jól megbújnak, a fény felé kell forgatni, hogy észrevehetőek legyenek és ki lehessen vágni őket. 
A matrica elérhető itt (érdemes figyelni az akciókat)






a matricázáshoz felhasznált eszközök

Ha a Born Pretty-ről rendelnétek, el ne felejtsétek használni a kuponkódot, amellyel a teljes árú termékekből 10%-os engedményt kaptok:

11 megjegyzés:

  1. Ez a matrica nagyon szép, és ez a szín nagyon tetszik, majdnem megvettem én is ezt a színt, aztán végül ott hagytam, lehet majd még elhozom.... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem érdemes elhozni, láttam, hogy megvetted a Breakfast in Bed-et, az is gyönyörű, csak sokkal mentásabb, ez meg babakék inkább. :)

      Törlés
  2. Hú de jó! Nagyon jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik, köszi a részletes leírást, hogy kell használni. Az alapszín is jó, nemrég vettem én is világoskék lakkot, eddig valahogy kimaradt a készletből :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs mit, remélem segített valamennyit a leírásom. A világoskék nekem is mindig kimaradt, most kezdek rászokni a kék lakkokra.. :)

      Törlés
  4. Nagyon szép ez a lakk és cuki a matrica! :)

    VálaszTörlés