2014. szeptember 22., hétfő

CaoNatur hidratáló kézkrém és frissítő lábápoló gél


Mivel a blog fő profilja a körmök és a lakkozás, ehhez elengedhetetlenül hozzákapcsolódnak az ápolt kezek is. Régóta tervben van, hogy érkeznek a véleményeim és a tesztjeim az általam használt termékekről - összehasonlító bejegyzések is!-, így elsőként a CaoNatur két termékével nyitom meg a sort. 
Amikor a Caola megkeresett, örömmel mondtam igent, hogy kipróbáljam a blog profiljába is beilleszthető termékeket, hiszen a körömlakklemosójuk is nagy kedvencem. Egy kézkrémet és egy lábápoló gélt kaptam, így a róluk olvashattok bővebb tájékoztatást. Szeretem a dolgokat nem elsietni, és próbálgatni a termékeket, már írhattam volna róluk augusztusban, de nem tettem, hogy ne csak az első benyomásaimat osszam meg veletek.

A csomagolás mindkettő termék esetében egyforma, puha műanyag, a tubusok 100 ml-t rejtenek magukban. A dizájn is egységes, kellemes ez a fehér-kék dominancia, a búzavirág is tetszetős. Tubusos kiszerelésűek, amit szeretni szoktam, mert a belenyúlkálós termékek használata sokkal körülményesebb, viszont a csomagolás minőségével nem vagyok maradéktalanul elégedett. A kézkrémem az illesztésénél kissé engedi a krémet, így táskába sajnos egyáltalán nem merem bedobni, tárolni is csak állítva merem. Pedig egy kézkrémnél számomra az is fontos, hogy hurcolhassam magammal, de ez esetben ő lett az éjszakai krémem, egy másik darab pedig a "táskás". 


A kézkrém és a lábápoló is a leírás szerint természetes összetevőket tartalmaz, a kézkrém ásványi olajoktól, szilikontól és parabéntől is mentes. Nekem a szilikon és a parabén nem szokott gondot okozni, viszont sokak számára problémás lehet, így jó, hogy figyeltek erre is. Parfümöt viszont sajnos tartalmaz, így az extra érzékeny bőrűek számára nem ez lesz a legmegfelelőbb választás, nekem szerencsére a kézfejem nem problémás terület.
Az illata egyébként tényleg kellemes, a krém maga fehér színű, kicsit sűrűbb mint egy átlag kézkrém. Mivel a kézfejem nem extra száraz, hanem átlagos, így a száraz bőrűek számára nem tudok hasznos információval szolgálni, viszont átlagos, normál bőrre tökéletes választás, én megszerettem. Főként éjszakára kenem be vastagabban a kezemet vele, és reggelre pihe-puha - meg még este szagolgatom lefekvés előtt.

A frissítő lábápoló gél kámfort, eukaliptuszt és mentolt tartalmaz. Ezeknek köszönhetően kellemesen hűsítő hatású a gél. A kámforról több helyen lehet ellentétes véleményeket olvasni - van ahol nagyon károsnak, van ahol pedig nagyon pozitív hatásúnak állítják be. Én ebben az ügyben sajnos nem vagyok kompetens, engem nem irritált eddig sem, évek óta Carmex ajakápolót használok, amely szintén tartalmaz kámfort és mellette mentolt is. Amit sajnálok, hogy összetevőit tekintve a krém alkoholt tartalmaz, az ilyen termékeket meg egy éve igyekszem kerülni. A talpam és a lábfejem esetében nem vagyok annyira szerencsés, mint a kezemnél: mindig nagyon száraz a bőr. Ez a krém viszont nem is hosszan tartó hidratálást és ápolást ígér, hanem csupán felfrissülést. Nem mondom, tényleg rendkívül kellemes volt a használata egy-egy hosszú, magassarkúban töltött nap után. Sőt, amikor költöztünk, este háromszor is bekentem vele a talpaim, annyira jó érzés volt, hogy hűsítette. Az alkoholnak köszönhetően pillanatok alatt elpárolog-felszívódik a gél, így napközben is nyugodtan használható, felkenjük, várunk egy-két percet és már mehetünk is a dolgunkra. 


Összegezve a kézkrémről pozitív a véleményem és lelkesen használgatom is, a lábápoló gélt viszont magamtól biztosan nem vettem volna meg, ugyanis mindig extra zsíros és tápláló krémeket használok a lábfejem ápolására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése