2012. december 23., vasárnap

under the mistletoe - step by step

A Nail Club posztban már láthattatok képet erről a könnyen elkészíthető, ám annál mutatósabb karácsonyi manikűrről, remélem még nem késtem el vele. Ha tanácstalanok vagytok, kattintsatok tovább, ahol lépésről lépésre leírom, hogyan készíthetitek el ezt a manikűrt.



Még a nyereményjáték kapcsán a step by stepek kapták a legtöbb szavazatot, így mostantól ennek igyekszem is eleget tenni. 


1. Elsőként valamilyen alaplakkot vigyetek fel. Hogyha nem elégszetek meg a sima alappal, és valami különlegesebbre vágytok, halvány rózsaszínt vagy csillámos lakkot kenjetek fel. Én a NYC újdonságát, a Supernova lakkot festettem fel kettő rétegben, így egy diszkréten csillogó alapot kaptam.


2. A következő lépés a "havas" alap elkészítése. Ehhez szükség lesz egy darab papírra, szivacsdarabkára - én mosogatószivacsot ajánlok, az alapozószivacs nem eléggé lyukacsos-, és fehér körömlakkra. A papírra cseppentsetek a fehér körömlakkból, majd nyomjátok bele a szivacsot. Ezután a papírra nyomjátok a szivacsot, azután a körmötökre. Ezzel elkerüljük azt, hogy a szivacs túl sok festéket vesz fel, és "folyós" lesz a körmön a végeredmény. A gyűrűs- és  hüvelykujjra kerül a minta, ezeken a körmökön csak felülre ütögessétek fel a lakkot, a többi körömnél viszont körülbelül a köröm közepéig. 
Még kétszer ismételjük meg ugyanezt a műveletsort, azaz összesen háromszor szivacsozzuk át a körmeinket, viszont egyre feljebb, csak a körömvégeknél ütögessük rá a lakkot. Így szép fokozatos, havas mintát kapunk.



3. Amint elkészült az alapunk, már csak a díszítés van hátra. Egy pontozó, gombostű, vagy fogpiszkáló segítségével tegyünk 3-3 piros pöttyöt a gyűrűs- és hüvelykujjunkra.



4. Fogjuk egy díszítőlakk ecsetét - vagy vékony ecsetet, fogpiszkálót, az alternatívák száma itt is rengeteg-, és fessünk vele három levélkét. A levélkét célszerű úgy megfesteni hogy először húztok egy vastagabb vonalat a piros pöttyöktől kiindulva, majd a vastagabb vonalból kihúzgáljátok a további kis "szárakat", amíg a lakk nem száradt meg. 

5. Ezután megint fogjuk a pontozót, és pöttyözzük újra a bogyókat, ha a zöld festék beleért a bogyókba. Végső lépésként használjunk fedőlakkot! Ez szinte kötelező, a szivacsos technikánál szépen egybemossa a rétegeket, sokkal szebb lesz a hatás. 

kis cuki :)

Készen is van az ünnepi, visszafogott ám nagyon hangulatos kis lakkozásunk! :)


mistletoe nails step by step tutorial mistletoe christmas nails

Hogy tetszik? Mennyire érthető a leírás? Elkészültetek már a körömfestéssel? (Bevallom, én még nem.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése