2015. április 24., péntek

Beauty Friday | Rimmel Lasting Finish Powder Foundation


Ma egy rendhagyó bejegyzéssel készültem, mégpedig a Rimmel új, kettő az egyben púderalapozójával ismerkedünk meg "001 Light Porcelain" árnyalatban. 
Örültem a lehetőségnek, ugyanis évek óta jól bevált púderem van, ami a cég egyik másik márkájához, az Astorhoz tartozik, a csomagolása pedig ugyanilyen, így egy rögtönzött összehasonlítást is végeztem vele. Az összetevők nem azonosak, így érdekelt, hogy az érzékeny bőröm mennyire fog elbírni vele. Körülbelül két hete használom, így már kialakult a végleges véleményem róla.


A csomagolásról: mint már említettem, nekem nem volt újdonság, mert az Astor SkinMatch púder is ugyanilyennel rendelkezik. Kétszintes, felül maga a púder, alul pedig egy tükör és egy szivacs található. Az alsó részt nem szoktam használni, ugyanis ecsetet használok és itthon sminkelek, indulás előtt, utazás közben viszont életmentő lehet, ráadásul jól záródik. 
A szín a legvilágosabb, '001 Light Porcelain' árnyalat, amely tökéletesen illeszkedik a hófehér arcomhoz, amely így tél végére-tavasz elejére még fakóbb, mint valaha. A termék kettős használati módot ígér, nekem viszont vizesen, alapozóként sehogy sem sikerült használnom, a szivacsot nem mertem teljesen eláztatni, így viszont nem lehetett szépen felvinni az anyagot sehogy sem, a szivacs pedig állandóan megszáradt. :) Púderként viszont nagyon jól teljesített - egy közepesnél gyengébb fedés érhető el vele, valamint egységesebbé tehetjük vele az arcunkat. Én ecsettel használom.
Az egyetlen negatív tulajdonságát is meg kell említenem - iszonyúan porol, de tényleg! A ruhámtól az asztalig minden púderes lesz, amíg felviszem, de szerencsére az arcon szépen eloszlik, nem poros hatású. Az Astor ezzel szemben egyáltalán nem porol, nagyon jó állaga van. A használat első napjain gyorsan meg is kérdeztem pár ismerősömet, hogy milyen az arcom, azt mondták szépnek, természetes hatásúnak tűnik. 


A csomagolás 25 órás hatást ígér - nos, ezt nem volt alkalmam tesztelni, viszont reggeltől estig 12 órát gyönyörűen bírt, egyszer sem kellett igazítanom. Azt hozzá kell tennem, hogy az érzékenysége mellett az arcbőröm száraz, így egy kombinált-zsíros bőröm nem biztos, hogy ugyanígy teljesítene. Az összetevőlistája sem vészes, ráadásul illatanyagmentes is, nekem nem kezdte ki a bőrömet. 
Összességében elégedett vagyok a termékkel - szigorúan púderként használva, különösen most, hogy ez az árnyalat sokkal szebben illeszkedik a sápadt arcbőrömhöz - az Astorom árnyalata egy leheletnyivel sötétebb és sárgásabb. Az ára is baráti (szintén ugyanannyi, mint az Astor terméké), nálam pedig egy ekkora kiszerelésű púder nagyjából 9-10 hónapig kitart.

Ár / kiszerelés: ~2599 Ft / 7 g

Végezetül - azt hiszem az első - egy kép rólam, valamint a púderről akció közben. Így néz ki tehát az arcom minimális korrektorral az orrom két oldalánál, és púder felvitele után. Azért az látható, hogy a barna pöttyöcskéimet nem fedi el, de szép, természetes hatást kaphatunk vele.



Nektek hogy tetszik? Beszereztétek már, mi a véleményetek róla? :)

6 megjegyzés:

  1. Lehet a Joy-napokon lecsapok rá, vagy az Astorra, mert nem szimpatiku, hogy porol. :D viszont nekem nagyon zsíros a bőröm. A Stay Matte púdert és alapozót nagyon kedvelem a márkától.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, hogy Joy napokon mennyivel lehet olcsobban elhozni ezt a púdert, de a Rossmann-ban jövőhéten 2099 Ft. lesz. :)

      Törlés
    2. Ú köszi az infót, ez szupi hír :) Igen, a porolása engem kicsit zavart - főleg a fekete laptop mellett, fekete nadrágban vittem fel :D, viszont az arcon a bőrbe meg annyira szépen belesimul. :)

      Törlés
    3. A Joy-napokon lesz a Rimmel és az Astor termékekre is 50%-os kupon, nekem megéri várni, és lehet, hogy az Astor mellett döntök. (-:

      Törlés
  2. Meg fogom venni :) De csakis púdernek, egy sötétebb árnyalatot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szuper, majd írd meg, hogy neked hogy tetszik :) Jó neked, hogy nem vagy hófehérke :))

      Törlés