2014. június 1., vasárnap

Májusi kedvencek


Mivel sokszor írnék egyéb termékekről, dolgokról is, de úgy gondolom nincs helyük önálló bejegyzésként a blogon, a havi kedvences megoldás tűnt a legkézenfekvőbbnek. Emellett körömlakkok és sminkek mellett bármi más is belefér. Azt nem ígérem, hogy havonta lesz ilyen poszt, lehet hogy időnként kéthavi lesz a kedvenceket összegyűjtő bejegyzés. Egy ideje igyekszem mindenből az igazit megkeresni, megtalálni, és a jól bevált dolgokat használni - a körömlakkok ez alól kivételt képeznek természetesen, őket szeretem halmozni.


Rossmann hajkefe
Nem tudom mi a szakkifejezés erre a hajkefére, de félig vaddisznószőrből, félig műanyag kis tüskékből áll. Mivel a hajam iszonyatosan sűrű, nagyon nehéz kifésülni, és ez az első olyan hajkefe, amely egyáltalán nem húzza a hajamat, és hamar megbirkózik a gubancokkal! Nagyon jó érzés fésülködni vele.

Petla Plate Peacock
Azt hiszem ez a paletta magyarázatra sem szorul, a hónap sztárja volt nálam, írtam róla itt és itt. Nagyon könnyű használni, így jelenleg a kedvencemmé nőtte ki magát. Már csak azt nem tudom, hogy melyik legyen a következő lemez? 

Balea Med Ultra Sensitive éjszakai arckrém és arctisztító tej
Mivel az arcom állapota pár hónapja rohamosan romlani kezdett, úgy döntöttem, sürgősen le kell cserélni az eddig használt arcápolási termékeimet kímélőbbekre. Bár a bőrproblémámat még nem sikerült azonosítani, az új termékeket lassan kettő hónapja használom és láthatóan szebb lett a bőröm, így jól döntöttem, hogy váltottam. Még Ildinél olvastam a Balea Med termékekről, előtte fogalmam sem volt róla, hogy a dm-nek is léteznek érzékeny bőrre való termékei, így be is szereztem az éjszakai krémet, és az arctisztító tejet. Nappali arckrémnek a Bioderma Sensibio Light-ot választottam, direkt nem akartam elsőre egy márkától mindent próbálgatni. Az arckrémeknél végül eléggé meglepődtem, hogy bizony, a Balea-ba szerettem bele, és nemcsak én, hanem a bőröm is. Hamar beszívódik és nagyon kellemes érzetet hagy a bőrömön, szinte fel sem tűnik, hogy ott van. Egyáltalán nem irritál, a szemkörnyékemet is nyugodtan be tudom vele kenni. A Bioderma krémjében viszont kissé csalódnom kellett, ugyanis az állaga eléggé könnyűnek, vizesnek tűnik, viszont felkenés után nem szívódik be rendesen, és iszonyú sok púdert kell rápakolnom, mert csillog és egész nap ragacsos érzetet hagy maga után.
Az arclemosó tej használata is nagyon kellemes, sminkeltávolításra micellás vizet szoktam használni, és utána szeretem még ezzel a tejjel letisztítani az arcomat. Rendkívül baráti áruk van (én 1000 Ft-ért vettem a krémet és az arctisztítót is), és mindkettőnek most értem az aljára, körülbelül kettő hónap alatt.



Moyra Holographic lakkok
Amellett, hogy önmagukban is csodálatosak, nyomdázásra is tökéletesek. Főként ezt a funkcióját használtam ki a Moyra holografikus körömlakkjainak, és a lila és a rózsaszín mellé be is szereztem még kettőt: a kéket és a nude árnyalatút. A tartósságuk nem a legtökéletesebb, de egyszerűen a látvány mindenért kárpótol.

Catrice Camouflage korrektor, essence szemöldökceruza
Ők igazából nem csak a májusi, hanem az all-time kedvenceim, mégis bekerültek ide, ugyanis a májusom főként a beadandókról, zhkról, és átkönyvtárazott hétvégékről szólt, így legtöbbször csupán ezt a kettő terméket használtam, hogy azért aránylag emberi kinézetem legyen. A korrektor az eddigi kedvencem, a vörös foltjaimat szépen elfedi az arcomon. Az essence szemöldökceruzája szintén sikertermék: olcsó, tartós és szép a színe.


Már az aprócska asszisztensemről is régen volt kép, pedig lelkesen beleugrabugrál a képekbe minden adandó alkalommal, bár tudom, hogy csak segíteni szeretne.. :D


Nektek mely termékek voltak a kedvenceitek májusba, esetleg az új felfedezettjeitek? Ha írtatok ilyen kedvences bejegyzést, azt is osszátok meg velem nyugodtan, kíváncsi vagyok! 

10 megjegyzés:

  1. Most épp megint elhatároztam, hogy beszerzek egy vaddisznósörtés hajkefét, bár én olyat szeretnék, amihez nincs másfajta szál hozzáadva :)
    Én is pont arctisztító/ápoló termékeimnek a lecserélését tervezem (nem mindet), bár egy jó kis DM-es arctisztítós kuponra várok.. vajon mikor lesz (remélem a közeljövőben!) :D A Pet'la Plate lemezre könnyű rászokni, bár én még csak kísérletezgetek a nyomdázáshoz alkalmas lakkokkal. Még a végén én is beszerzek hozzá egy holo lakkot :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sima vaddisznós is volt a Rossmannban is pl. A holo lakk beszerzését ajánlom és nem csak nyomdázáshoz. Nagyon szép, bár önmagában nem túl tartósak nekem, de a látványért tényleg megéri :)

      Törlés
  2. Ez a két Balea Med termék nekem is megvan és valóban nagyon jók!
    Mindenképp kipróbálom a Moyra lakkokat nyomdázásra én is, remélem más lemezekkel is működnek majd.
    A kutyu nagyon édes! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a kutyim nevében is hihi :) Szerintem is nagyon jók ezek a Med termékek, bevallom tartottam eleinte tőlük, de nagyon kellemesen csalódtam. Más lemezzel én sem próbáltam még, de tervben van.

      Törlés
  3. Diihez hasonlóan én is csak sima vaddisznósörtés hajkefét szeretnék! A Rossmannban úgy tudom van natúr is. :)
    A lemez egy álom, szeretnék majd egyszer én is a magaménak tudni egyet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, van natúr is, de először kevertet szerettem volna, de a simára is kíváncsi vagyok. A lemezt tényleg nagyon ajánlom, és érdemes figyelni a Petla FB-oldalt is, mert hamarosan játék lesz, azt hiszem kedvezménykuponért :)

      Törlés
  4. Én korában vettem egy sima vaddisznósörte hajkefét, viszont úgy érzem, hogy nem tudok vele rendesen megfésülködni, pedig nekem egészen vékonyszálú hajam van. Úgyhogy egy ideje már én is gondolkodom egy ilyen verzión. :)

    Az én májusi kedvenceimet itt találod: http://cheap-and-chic-look.blogspot.hu/2014/06/havi-kedvencek-2014-majus.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nagyon jó, mert annyira sűrű a hajam és gubancolódik, hogy ezzel végre tényleg egy álom a fésülködés. A sima hajkeféimmel meg csak szenvedtem :D

      Köszi a linket, megnézem :)

      Törlés
  5. Nekem az asszisztensed a kedvencem :-D Nagyon aranyos *.*

    VálaszTörlés
  6. Nekem is hosszú,dús hajam van,de sajnos nekem ez a hajkefe húzza a hajam,nem siklik szépen rajta,hiába pakolom,balzsamozom stb .. Most rendeltem nem rég a White Hairből Michael Mercier hajkefét,kíváncsi leszek,ez hogyan fog beválni :)

    VálaszTörlés