2014. február 3., hétfő

Flormar Matte M06


Technikailag ő az első Flormar lakkom, gyakorlatilag viszont másodikként tartom számon. Ugyanis hamarabb érkezett, de otthon várt rám, miközben Németországban beszereztem ezt a Flormar darabot.
Ha megkérdeznék, milyen lakkokat kedvelek legkevésbé, a zöldek és a mattok a listán szerepelnének, így szegény mai szereplőnk duplán - a színét és finishét tekintve - nem az én ízlésemnek való - a húgom viszont rajong érte, így hamar gazdára talált a drágaság. 

A csomagolásról meg kell említenem, hogy nagyon tetszetős, a kupak és az üveg is matt felületű, szeretem, amikor ilyen apróságokra figyelnek, és az adott lakkhoz igazítják a külcsínt is.  Az ecset átlagos, pont kézreáll, könnyű a felvitel. A lakk már egy rétegben egész tűrhetően fed, nem csíkozódik, kettő rétegben teljesedik ki igazán. Mivel matt, hamar szárad, így a homoklakkokhoz hasonlóan igazi "paint&go" darabnak számít. A színét leszámítva a finishe nagyon kellemes, nem az a hiper-szuper matt, hanem van egy halvány kis fénye. A tartósságára sem lehet panasz, 4-5 napig simán bírja pattogás nélkül. 
Az egyetlen problémám az az, hogy miért sajnálta a Flormar a normális fantázianevet tőle, és így csak egy szomorkás M06 megjelölést kapott (viszont jó hír, hogy a legújabb kollekció, a Satin Matte darabjai már kaptak nevecskét is, juhú!).

Mennyiség / ár: 11ml / 740 Ft

Bátran kijelenthetjük, hogy egy szuper kis körömlakkról van szó, ami ár-érték arányban is remek, a legolcsóbbak között van. A Matte család 19 különböző árnyalattal rendelkezik, így van miből válogatni. A Flormar lakkokat a Flormar pultokban valamint a Nailland-nél szerezhetitek be. Nekem egyébként eddig a nehezen hozzáférhetőség miatt nem volt semmim a márkától, de most már a Nailland webshopjából bármikor tudok rendelni, így úgy érzem ez a helyzet rohamosan változni fog. :) A remek minőségnek hála akár még egy matt rózsaszín beszerzését is el tudom képzelni a közeljövőben, úgyis jön a tavasz és a nyár.. 

Flormar Matte M06

Nektek hogy tetszik? Milyen a kapcsolatotok a mattokkal és zöldekkel?

4 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszik! :) Nekem a 05-ös árnyalatban van meg :) De ez is nagyon szép!

    VálaszTörlés
  2. sajnos nekem sem a kedvenceim a sima matt lakkok. A sand az persze más :D

    VálaszTörlés
  3. Na most már tényleg nem értem magam. Miért van az, hogy mostanában tetszenek a matt lakkok képeken, magamon meg nem? Inkább rakok rá egy szép fényes fedőlakkot, mert úgy jobban tetszik. :D És nagyon tetszik ez a lakk. :)

    VálaszTörlés
  4. Tetszik, szeretem az ilyen petrol színű lakkokat :)

    VálaszTörlés