2014. május 18., vasárnap

Feathers of the Peacock | Petla Plate


Egy tündéri és körömlakkfüggő lány - Petra, úgy döntött, hogy körömnyomda lemezek gyártásába fog, az országban elsőként. És milyen jól tette! Húsvétkor voltam olyan szerencsés, hogy nyertem egy lemezkét tőle, és a hét közepén már nálam is volt. Azóta is folyamatosan kísérletezgetek vele, a bejegyzésben az első kettő próbálkozásomat láthatjátok valamint a tapasztalataimról olvashattok.
Nem elég, hogy nyertem, még a palettát is én választhattam ki, így hosszas tépelődés után a pávatollak és álomfogók ihlette Peacock paletta mellett voksoltam. A lemezek különlegessége, hogy rézből készülnek, sokkal mélyebbek a mintái, mint azt más palettáknál megszokhattuk, és a minták XXXL méretűek - szerintem. :)


Sajnos nem bírtam ki, hogy ne vegyem használatba azonnal, így a fotózásra kissé maszatos lett a lemezke, nézzétek el nekem. Kísérletező kedvűen úgy gondoltam, egyből a mély vízbe dobom a palettát, és nem kifejezetten körömnyomdázásra kifejlesztett körömlakkal, hanem egy mezei darabbal próbálkozom. Aki éppen kéznél volt, az a napokban bemutatott mentás-kékes Rimmel Breakfast in Bed. Alapnak az örök kedvenc Avon Coral Reef lakkomat kentem fel. 
Nyomdázós pályafutásom alatt először, a nagy, duci Ebay-es nyomdázó vált be a lemez használatához. Már egy jó ideje megrendeltem, de egyszerűen használhatatlan volt a Konad-os és BornPrettyStore-os lemezekkel. Ezzel viszont tökéletesen működött, az egész körmös mintákat nagyon szépen fel lehet vinni a körmökre. A második próbálkozásomnál egy Konad márkájú, fehér nyomdázó lakkal nyomdáztam, amint láthatjátok, semmilyen különbség nincs a sima és a speckó nyomdázólakk teljesítménye között. 

A lemezek nem a legolcsóbbak közé tartoznak, de hihetetlenül jó minőséget kapunk cserébe, és nem mellesleg egy Moyou lemez is körülbelül ennyibe kerül.
A lentebb látható mintát sokáig magamban csak "tapétamintának" hívtam, amíg Petra nem írta, hogy az pávatoll. :D Úgy gondoltam, az örök kedvencem ez a minta lesz róla, hát az is volt, körülbelül egy hétig...most épp új kedvencem van, amit majd egy következő bejegyzésben megmutatok. 



Mivel mint említettem, a minták hatalmasak, kipróbáltam vízszintesen is a pávatollacskákat, szerintem úgy is nagyon tuti, meg így együtt a kétféle is.

A Pet'la lemezek itt érhetőek el: 



4 megjegyzés:

  1. A második mani a színei miatt tetszik jobban, de az első is szuper lett. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi! :) egyébként nekem is a második jött be inkább.

      Törlés
  2. A másodiknak nagyon jók lettek a színei. :3

    VálaszTörlés