2014. január 31., péntek

Catrice Crushed Crystals | 04 Oyster & Champagne


A Catrice újdonságait a héten csekkoltam a helyi Müllerben, a jó hír, hogy egyszerre pakolták ki a magyarországi Müllerekben is az újdonságokat. Szerencsém volt, pont aznap délután töltötték az állványt, így szinte még mindenből volt. Elsőre csak a Crushed Crystals 04 Oyster & Champagne árnyalata dobogtatta meg a szívemet, lássuk is róla a tesztet.



Az elvárásaim nem voltak túl nagyok ezzel a lakkal szemben, ugyanis több blogon is olvastam már, hogy még három rétegben sem fed, az állaga sem túl nyerő. Ez mind igaz, az állaga tényleg borzasztó, extra sűrű és nyálkás, mintha egy ezer éves lakkot szednél elő, és nem is olyan tömény, mint a normál homoklakkok. Igen, ez eredetileg homoklakknak készült, de szerintem egyáltalán nem hozza a liquid sand formulával szemben támasztott elvárásaimat: nem szárad gyorsan, és nem is tömör, száraz, egy rétegben jól fedő. A felülete szinte alig érdes, én kentem is rá egy réteg fedőlakkot a gyorsabb száradás érdekében.  
Mivel tudtam, hogy nem fed jól, alapból egy nude lakkot is kentem alá; mégpedig a Catrice Ultimate Nudes 05 Bonjour Chérie! árnyalatot (ez egyébként kifutó termék, még elcsíphetitek). Tehát először a szokásos alaplakkom - amit mindig használok-, majd kettő vékony réteg a nude lakkból, azután pedig amennyire csak lehetett, próbáltam szintén nagyon vékonyan felvinni az Oyster & Champagne-t is kettő vékony rétegben. Eléggé lehetetlen küldetés volt, így a végeredmény összesen hat réteg lakk lett a fedőlakkal együtt, én ezt már túl bumszlinak érzem a körmömön.

A színe nagyon különleges, rosegold-arany fényű, egyáltalán nem olyan visszafogott, mint az üvegben. Készítettem képet természetes fényben is, nappal mindig ezt az erős, fényes aranyszínű oldalát mutatja meg, pedig bevallom, nekem jobban tetszene mindig úgy, ahogy a vakus képeken láthatjátok és az üvegben. Ki fogom próbálni fehér alappal is, hátha úgy kissé visszafogottabb lesz, a képek után pedig  figyelem, dupe alert következik!


Ár / Mennyiség: 3,2 EUR (~kb 1000 Ft)  / 10 ml




természetes fényben

+ DUPE-infó: Már a felkenés után érlelődött bennem a gyanú, hogy ez a lakk nem is annyira egyedi, mint amilyennek én gondoltam. A gyanúm beigazolódott, szuper kis testvérkéje az alábbi daraboknak:

♥ Maybelline Brocades Knitted Gold - összehasonlító kép róluk ITT és ITT
♥ A-England She walks in beauty - bejegyzés róla és a Knitted Gold-ról ITT 
♥ Golden Rose Jolly Jewels 103 - képek róla ITT

Szándékosan nem írtam, hogy hasonmása, ugyanis a Catrice darabban sokkal kevesebb hatszögletű glitter található meg, mint a többi kistestóban, ettől eltekintve viszont ugyanolyanok.




13 megjegyzés:

  1. Épp írni akartam, hogy mennyire hasonlít a szerelmemre, a SWIB-ra, és ezek szerint nemcsak én látom így. Nagyon tetszik, és amint kikerülnek, szerintem venni fogok közülük néhányat, már ha egyáltalán a mi Müllerünkben is lesznek...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha van Catrice állvány biztosan lesznek, csak sajna nem sietik el a kipakolást.. :S Nekem felkenés előtt még eszembe sem jutott, de ahogy felkentem, sorban ugrottak be a lakkok, hogy "áá, mintha erre meg erre is hasonlítana.."

      Törlés
  2. Szegényke nem valami meggyőző, pedig egész szép :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha végigszenveded a felkenést és a rétegek megszáradását, semmi további probléma nem merül fel.. tartósnak tartós, szerintem egy fél nap lesz lemosni, és a színe is minél tovább viselem, egyre jobban tetszik :)

      Törlés
  3. Nagyon szerettem volna, pont azért,mert hasonlít a már említett lakkokra. De mivel nem írtl túl jókat róla, inkább megrendelem a GR-t helyette :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hm, lehet túl kritikus vagyok mostanában és egyre nagyobbak az elvárásaim egy-egy lakkal szemben. :D Ahogy olvastam, egyik dupe-gyanús lakk sem teljesít fedőképességében sokkal jobban, mindenhol elkél legalább 3 réteg, így esetleg az állaga vagy a színe/csillámtartalma lehet döntő :) Talán a GR olcsóbb is picit.

      Törlés
  4. Kép alapján olyan szép, de nincs az az isten, hogy én egy lakkból 3 rétegnél többet kenjek fel. :D Remélem a többi szín jobb. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sajnos az üzletbeli swatchok alapján azok is gyengécskék.. :s de kíváncsi leszek a tesztekre :)

      Törlés
  5. Szépnek szép szerintem, de a GR lakk nekem jobban tetszik. :) Nagyon útba kellene már ejteni a Nailland-et :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, ő sokkal csillámosabb :) A Nailland nekem is nagyon érik már, csak érjek haza.. :D

      Törlés
  6. Pedig promós képek alapján ez volt a kedvencem az újdonságok közül, de ezek után szerintem kihagyom...

    VálaszTörlés
  7. Nekem is nagyon tetszett a képeken, de azért nem vettem meg, mert ránézésre sem tűnt kecsegtetőnek az üvegben. Teljesen összeállt és nem is tudom, elment a kedvem, helyette jött a lila.

    VálaszTörlés