2013. április 11., csütörtök

Glamour napok - tippek + kívánságok


Holnap kezdődik a sokak által várt hétvége eseménye, a Glamour-napok! Még így, egy nappal előtte - last minute egy rövid kis bejegyzéssel jelentkezem, amelyben különböző tippeket osztok meg veletek, valamint a kívánságlistámat is megtekinthetitek.

Én is izgatottam várom már, tavaly ilyenkor vettem részt rajta először, az összes többi alkalom eddig csúfos kudarcba fulladt, lebetegedtem, el kellett utaznom, ilyesmik. Most viszont őszintén bevallom, egy táska kivételével még semmit sem vásároltam tavaszra-nyárra, direkt kivártam az alkalmat. Ebből a szempontból az időjárás is kegyes volt, hiszen a tavaszi idővel egészen mostanáig várt.

Néhány jó tanácsot, és tippet szeretnék megosztani veletek, amelyeket általában minden vásárlásnál alkalmazni is szoktam, plusz kifejezetten Glamour-napokra vonatkozóakat.

1. Legelőször gondold végig, melyek azok a dolgok, amelyekre ha törik, ha szakad, mindenképpen szükséged van - nekem ilyenek például a kifogyott drogériás termékeim. Határozz meg egy körülbelüli összeget, hogy mennyit szánsz az egyebekre, és annyi pénzt vigyél magaddal, vagy ekkora limitet állíts be a kártyádon, így elkerülheted a túlköltekezést. 

2. A kártyalimit beállításáról: az engedélyezett napi kártyahasználat számot célszerű átállítani magasabbra, ezt a netbank felületen simán meg tudjátok tenni, célszerű, mert nekem például az alap limit napi 3 kártyás vásárlás, és jártam már úgy, hogy a pénztárnál próbáltam fizetni újra, újra és újra. Majd vöröslő fejjel távozhattam, és persze mérgelődhettem, hogy nem jutott eszembe.

3. A legfontosabb, kuponok! Vágd ki őket, rendezd szépen sorba, hogyha konkrét célokkal mész és nem szeretnél elcsábulni, csak azokat a kuponokat vidd, amelyekkel vásárolni akarsz. Ha viszont nem, a biztonság kedvéért dobd be a többit is, szintén saját tapasztalatból mondom, hogy persze az a kupon maradt otthon, amelyikkel végül vásároltam volna "ott úgysem találok soha semmit" alapon.

4. A kuponok mellé listát is készítek, felírom az adott üzletet, a kedvezmény mértékével és alá a mindenképpen beszerzendő dolgokat. Ez főként a drogériára vonatkozik, ahol hajlamos vagyok a csillogó sminkcuccok felé fordulni, és megfeledkezni pl az arckrémről, amit viszont hazatérve már nagyon fájlalnék.

5. Ezen kívül én mindig viszek magammal innivalót - bárhová megyek - és puffasztott rizst, vagy Jó Reggelt - kekszet. Táskát is igyekszem minél előnyösebbet választani, plusz a vászonszatyromat is magammal viszem, óriási, szép és belefér minden. Egyéni preferencia, hogy valaki kis- vagy nagy táskával szeret vásárolni, én ilyenkor a hosszú pántosat, vállon átdobhatót szeretem, mert mind a két kezem szabad, nyugodtan tudok nézelődni.

6. Igyekszem praktikusan öltözni, és ez nem csak ilyenkor, hanem minden hosszabb shopping alkalmával érvényes. Cipőt laposat, és könnyen levehetőt, bebújósat választok, nagyon hosszadalmas próbálásnál ki-be fűzögetni, el is megy a kedvem a nadrágok próbálásától. Ilyenkor egy egyszerű, sima pólót szeretek a kabát alá felhúzni, mert úgy könnyen tudok kardigánokat, blézereket is próbálni. Beöltözni sem túl jó, mert az üzletekben még fűtenek, nagyon meleg van, ilyenkor inkább kimenekülök, mint tovább nézelődjek.

7. A sminket se vigyétek túlzásba, lehetőleg mellőzzétek az alapozót, púdert. Nagyon macerás úgy próbálni, hogy közben a full sminkünkre ügyelünk, valamint a vadi új darabokat is megfoghatja. Már biztos mindannyian találkoztatok alapozófoltos ruhadarabokkal  a boltok polcain, és ettől kiábrándítóbb látvány nincs is. 

8. A hajamat vagy már induláskor lófarokba kötöm, vagy viszek hajgumit és próbálás előtt mindig összekötöm, mivel nagyon hosszú, folyton gubancolódik és száll próba közben, mindenbe beleakad. 


Végül megmutatom, én körülbelül miket szeretnék, és mely kuponokat tervezem felhasználni. 



Amit mindenképp beszerzek:
- Basic felsők, ujjatlan és rövid ujjú pólók - ehhez még nem választottam üzletet, jó minőségűt és csinos fazonút szeretnék, a H&M oldalán valamint a Tally-ban láttam ilyesmiket, de szívesen fogadok javaslatokat
- Nivea termékek, egy arckrém, arcradír és arclemosó - pont kifogytam belőlük (dm - 25%-os kupon)
- Maybelline color tatto On and on bronze (dm- Maybelline 50%-os kupon)
- testradír - ebből is kifogytam, valószínűleg ismét Fruttiniset választok, nagyon durva szemcsés, pont amilyet szeretek
- egy új sampon, évek óta ugyanazt használom, és a hajam sajnos most unt rá
- Catrice Camouflage korrektor - Nettinél is csupa jót olvastam róla, szükségem van egy jól fedő korrektorra, és ennek már alapból kedvező az ára is
- horgonyos essence nyomdázó mintalemez
- alaplakk, kifogytam az essence BTGN-ből, most új fajtát szeretnék (Müller végösszegi 20%)

Amelyek nem élet-halál kérdései:
- Egy vékony, világoskék farmering sem jönne rosszul
- Ujjatlan, a képen is látható H&M-es ingek, tavaly is vásároltam egy ilyet, nagyon szeretem
- egy Max Factor vagy Sally Hansen Mint Sorbet lakk
- egy bikini
- világoskék farmernadrág
- Sally Hansen formázó/manikűrszettek

Az 50%-os dm-kuponokat csak ajánlani tudom, hiszen szinte az összes sminkmárkára és hajfestékre találhatunk ilyet a füzetben, és ennek segítségével már jelentős kedvezménnyel juthatunk hozzá, plusz a Müller  20%-os végösszegit is. Tutira benézek a H&M-be, Tally-ba, és C&A-ba is.   
Ha százalékokat és piros címkéket látunk valahol, az már alapból nagyon csábító, de igyekezzetek ne áldozatul esni az impulzusvásárlásnak, mert azért 10% nem a világ még. :) 

Ti mit terveztek, egyáltalán részt vesztek a Glamour napokon? Mit szeretnétek mindenképpen beszerezni?

4 megjegyzés:

  1. Én még suli előtt elugrok nyitásra a közeli DMbe =) Hajfestékek,smink stb...mindent beszerzek,és még ha most nincs is rá szükségem később még jól fog jönni ;)
    Kíváncsi vagyok,hogy végül miket sikerül majd beszerezned =) Jó shoppingot neked!

    VálaszTörlés
  2. A Maybelline Color Tatto On and on bronze árnyalatát én is megveszem, valamint a L'Oreal Infallible szemhéjpúderből egy színt (Hourglass Beige vagy egy rózsaszín lesz)
    Emellett a H&M-be, Tally Weijl, C&A és New Yorker üzletekbe megyek be valószínűleg (csini farmerkabát, basic felsők, blúzok érdekelnének) - bár nem akarok sokat költeni, csak ami nagyon-nagyon megtetszik majd :-)

    VálaszTörlés
  3. Én is jártam már pórul bankkártyával...:D Csak nekem letiltotta a bankom, azt hitték ellopták, hogy hirtelen megnőtt rajta a forgalom!:D Jó akkor nem röhögtem ennyire, pláne hogy kb 5 kilométeres volt mögöttem a fizetni akarók sora akik majdnem meglincseltek:D

    VálaszTörlés
  4. Ami a szokásos, hogy a Maybelline 50% kuponomat mindig egy BB krém-re lövöm el, így mindig lesz utánpótlás ha az előző kifogy - így mindig kedvezményesen tudok hozzájutni, sosem kell rááldozni a teljes árat. :)

    . Egy Essence pirosítót szeretnék még venni, basic egyszínű pólókat (de azt valószínűleg letudom a Takko külön kuponjaival előtte), meg az Éhezők Viadala 3. részét - ezen kívül talán a Flormar BB kréme és az Essence új szemöldökgélje jöhet még szóba

    VálaszTörlés