2013. március 24., vasárnap

Viszlát körömlakklemosó?


Amikor először hallottam róla, hihetetlennek tűnt. Végleg elbúcsúzhatok a körömlakklemosótól, a száraz körömágybőrtől, és az órákig tartó suvickolástól. Ráadásul 199 Ft-ért kacsintgatott rám a polcról. Naná, ki ne örülne ennek?  

Egyből le is kaptam a polcról, és siettem vele a pénztár felé. Ez a peel off base coat elsőként a Ready for boarding trendkiadás keretein belül jelent meg, majd egy csomagolásváltással be is került az állandó kollekcióba. Különbség csupán a csomagolás közöttük, a leírásuk is teljesen ugyanaz az üvegcsén, mely a következőképpen hangzik:

"peel off alapozó lakk
Gyorsan és könnyen váltogathatod a körömlakkod. Ez az innovatív oldószer mentes bázislakk segít, hogy bármikor, bárhol megújulj körömlakk lemosó nélkül. 
Használata: 1. lépés: egy rétegben vidd fel a peel off alapozó lakkot a körmödre. Várj kb 10. percet, míg a fehér alapozó réteg áttetszővé nem válik.  2. lépés: fesd rá a kedvenc essence körömlakkod vagy speciális hatású fedőlakkod és várd meg, míg megszárad. 3. lépés: egyszerűen pattogtasd le a lakkot amikor már meguntad. Nem okoz kárt a körmödben. Jó tanács:  kerüld a meleg vizet a felvitel után legalább 3 órán keresztül."   



Nagy reményeket fűztem hozzá, de az első próbálkozás elvette a kedvemet, hiszen levakargatni sem tudtam sehogy sem a lakkot a körmeimről, pedig még meleg vízben is áztattam. Az eltávolítás meg eléggé fájdalmas volt, hiszen az essence time for romance lakkjával kezdtem a kísérletezést.  Többen tanácsolták, hogy ne vékony rétegben kenjem fel az alaplakkot, hanem vastagabban. Adtam neki egy második esélyt. A fenti képen láthatjátok egy vastagabb réteg felvitele után a száradási folyamatot. A leírásnak megfelelően körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.  
Ezúttal óvatosabb voltam, nem egy full csillámos lakkal estem neki a tesztelésnek hanem az essence breaking dawn trendkiadás alice had a vision körömcsodájával.  Kettő rétegben kentem fel, a meleg vizet legalább 6 órán keresztül kerültem. 


Kettő-három nap után nem bírtam tovább és úgy döntöttem, hogy eljött a lehúzás ideje.  Sajnos nagyot csalódtam ismét, még vakargatni is alig lehetett, ráadásul a körmöm felületét is durván felbolyholta, a képeken is láthatjátok. Sok helyen a ragasztódarabkák is odaragadtak és nem jöttek le. Így maradtam a körömlakklemosónál, és itt jön a de.. mivel ez ragasztós-nyúlós állagú alaplakk, többet szenvedtem a lemosással mint bármikor, mert a lemosó nem akarta leoldani, és csak ragadt-nyálkásodott az egész össze-vissza. 
Ilyen szinten le tudom pattogtatni a sima alap-és fedőlakkal készített manikűrjeimet is, sőt! A kis titkos kombón az essence better than gel nails alap- és fedőlakkal készített manikűrjeimet ha 15-20 percen keresztül meleg vízben áztatom és óvatosan a szélénél elkezdem felhúzni, egyben vagy kettő darabban le tudom húzni az egész lakkot a körmömről. 



Sajnos, hogy még egy negatívumot említsek, ez a kép a hüvelykujjamról a manikűr elkészítése után több mint 24 órával készült.  Az alaplakk miatt a körmömön egyszerűen nem tudott rendesen megkötni a lakk! Két sérülést véletlenül szereztem vele, ezután szándékosan nyomkodtam bele a körmömet hol mélyen, hol kevésbé erősen. 

azért ez elég durva :(

Nekem a kettő kísérlet teljesen elvette a kedvemet ettől és az ehhez hasonló lakkoktól. A körmöm felületét sem kímélte, pedig a leírás szerint nem károsítja egyáltalán, nos ebben ezek után sajnos nem tudok hinni. A második próbára is csupán azért lelkesedtem fel, mert volt pár blog, ahol viszont teljes sikerrel jártak a lányok. Én viszont továbbra is maradok a körömlakk lemosónál, és a csillámos lakkokat pedig a jól bevált - KATT - módszerrel távolítom el. 


Kíváncsi vagyok a véleményetekre: Ti használtatok már ilyen lehúzható alaplakkot vagy ehhez hasonlót? Bevált?
essence ready for boarding, nail polish, nail polish remover, peel off remover, nail polish peel off remover, körömlakk eltávolítás, körömlakk leszedése, csillámos lakk eltávolítása lemosása

10 megjegyzés:

  1. Nem lehet, hogy az a gond, hogy ez a régebbi kiadás? :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem tudom, nem hiszem, mert másoknál láttam ugyanezt a trendkiadásosat működni, az újabb csomagolásút pedig nem működni. biztos az én körömberendezésem. :(

      Törlés
  2. :S Elég kiábrándító. :S Még sosem használtam ilyen lakkot, de blogokon is azt láttam, hogy szuperjó találmányról van szó. Ezek szerint mégsem. :S
    Nekem is vannak olyan lakkjaim, amiket szinte egy darabban le tudok húzni vízben áztatás után. Általában ez nyáron nyaralás közben szokott előfordulni, amikor egész nap a vízben vagyok. :D Vagy ha nagyon sok réteg lakk lett felkenve a körmömre, akkor is elő szokott fordulni.

    VálaszTörlés
  3. èn azt olvastam,hogy ez a lakk nem olyan mint a normàl kiadàsu lehuzhatos essence alaplakk.
    nekem ez nincs meg de viszont a màsik igen ès tokèletesen mukodik.Simàn le lehet huzni a lakkot nem csak igy lekapargatni.

    VálaszTörlés
  4. nincs ilyen lakkom, de akármit is írnak róla, szerintem nem egészséges ez a lehúzhatós dolog, valamennyire ígyis-úgyis sérti a köröm felszínét :S

    VálaszTörlés
  5. Nekem megvan ez a lakk. Már többször kipróbáltam. Sajnos ha le akarom szedni így járok mint te viszont magától is feljön általában a hüvelyk, mutató és középső ujjamon 1-2 nap után. Tehát nem akkor húzom le amikor én szeretném, hanem magától ledobja 1 max 2 nap után a körmömről a lakk felét, aztán a másik felét kapirgálhatom én. Sajnos így nem tudom kiélvezni ezzel a lakkal alapozott manikűröket, mert pénzpocsékolás naponta festeni :( És igen a BTGN alap és fedő is ilyen már régen kidobtam.
    Az ötlet pedig tetszene ha kibírná egy hétig. Azt hozzátenném még, hogy nekem fürdés, hajmosás közben is felázott egy nap után.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. akkor hasonló a helyzetünk, bár nekem áztatással sem akart lejönni, de azon viszont kiakadtam, hogy egyszerűen meg sem száradt, és szép nyomatos-karcos lett az összes körmöm a végére.

      Törlés
  6. én használom az állandóba beépült lehúzható lakkot és teljesen nagy darabokba minden gond nélkül lejön a lakk:) 1 hetet nem lehet rajta tartani és utána lehúzni mert ez direkt rövid távú vastag rétegbe 1x kell felkenni és teljesen megvárni hogy megszáradjon és utána rá a lakkot:) nekem teljesen jó:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsés vagy, hogy Neked működik, én is úgy örülnék, ha a csillámos lakkokat pikk-pakk kenegethetném és cserélgethetném vele. :(

      Törlés
  7. Szia!

    Hűűű pedig milyen jó lett volna, ha ez tényleg működne rendesen! Komolyan fáj a körömágyam egy kiadós lakk lemosás után, ha új színt szeretnék. Sajnos még nem jött el az ideje az ilyenfajta lakkoknak! :/

    http://fiatalosblog.blogspot.hu/

    Szép estét neked! :)

    VálaszTörlés