2013. január 4., péntek

MUA haul


Sosem rendeltem még külföldről, webshopból. Kivételt képez ez alól az ebay, bár ott is csak kiválasztom amiket szeretnék, a rendelést nem én intézem. A Make Up Academy (MUA) termékeit már régóta nézegettem, elsősorban a paletták tetszettek meg, majd Zsófinak hála egy MUA rúzs boldog tulajdonosa lettem tavaly. A rúzs kellőképpen meggyőzött a minőségről. Pont akkor tévedtem a MUA Facebook-oldalára, amikor végetért a 35,000 rajongós akció. Izgatottan vártam a következő nagy akciót, amely a 40,000 Fb rajongónál volt várható: 40% kedvezmény a legtöbb termékre (kivételt képeztek az ecsetek), plusz 5 repedezős körömlakk járt ajándékba. Postaköltséggel számolgattam, és még úgyis nagyon megérte, így idegesen, naponta legalább százszor kattintottam a honlapjukra, mikor érik már el a kellő rajongószámot.



Cselesen már jó előre kiválogattam, milyen termékeket szeretnék, és be is pakoltam őket a kosaramba. Volt olyan, ami hamarabb elfogyott, és olyan is, amit az utolsó percben dobtam be a bevásárlókosárba, de egyáltalán nem bántam meg! A rendeléstől számítva kereken egy héten belül kézhez is kaptam a csomagot, szuper gyorsak voltak! Semminek nem esett baja a szállítás során, jó vastagon be voltak bubis papírral tekerve.
 Lássuk, miket szereztem be. A képek, mint mindig, kattintásra nőnek.


1. MUA Dusk Til Dawn & Undressed paletta


Az Undressed palettában biztos voltam, hogy megrendelem, szerintem nem is kell nagyon bemutatnom. A híres Urban Decay Naked dupe-ja. A  másik palettát illetően elkezdtem swatch-okat keresgélni, válogatni, melyik is legyen, így lyukadtam ki a Dusk Til Dawn-nál. Egyik vételt sem bántam meg, 12-12 darab kiváló állagú és erősen pigmentált szemhéjpúderrel lettem gazdagabb!

Dusk Til Dawn paletta

Egyet sajnálok nagyon, hogy az árnyalatoknak nincsenek neveik, csupán számaik. A kreatív elnevezések bármilyen terméken sokat tudnak dobni. A fenti képen beszámoztam őket, ahogy olvasgattam, nagy kedvenc a 9-es számú türkiz szemhéjpúder szokott lenni. Tényleg nagyon szép, de az én szívem leginkább a három utolsó, sötét szín dobogtatta meg. Fantasztikusan pigmentáltak, és pluszban a 10 és 12-es árnyalatok pedig ezüst csillámmal telítettek. Nem porzanak, egyedül a 8-as számú poroz egy kissé.



Az Undressed palettáról nem készítettem külön swatch-t, mert eléggé sok blogon találkozhattok vele, viszont ha szeretnétek, befotózom. Már most érzem, hogy nagyon jó barátok leszünk mi hárman: Undressed, Dusk Til Dawn és én. 


2. MUA Blusher Shade 4


Eredetileg a 2-es árnyalatú pirosítót néztem ki, de sajnos az akció kezdetére elfogyott, így a 4-es játékos volt a tartalékos. Szép kis narancsos szín - megfigyelhetitek, ez a rendelésem a narancs jegyében telt -, kellően pigmentált. Mivel világos az arcbőröm, óvatosan kell bánnom vele. 2,4 grammos. Egyáltalán nem porzik, nagyon finom állaga van.


3. MUA F1 Foundation Brush


Bár az ecsetek nem képezték az akció tárgyát, ez nem szegte kedvemet, és megrendeltem. Régóta vadászom egy elfogadható árú és jó minőségű alapozóecsetre, úgy tűnik, ez most sikerült is. Még élesben nem próbáltam ki, de első ránézésre elégedett vagyok vele. Kellemes a fogása, puha a szőre és nem hullik.


4. MUA Lipstick 16 Nectar & Lip Boom OMG


A Lip Boom-ot az utolsó pillanatban dobtam be a kosaramba, mikor megérkezett, szinte el is felejtettem, hogy mást is rendeltem, annyira lenyűgözött. A rúzsok kellően pigmentáltak, egy húzással is szép eredményt érhetünk el. Kicsit keményebb állagúak, és szárítanak is, így a szép felvitel érdekében minden esetben használjunk ajakápolót! Mindkét rúzs matt, a Nectar egy erősebb narancsos árnyalat, de vékonyan fölkenve szolidabb viseletet kapunk. A Lip Boom rúzs fele egy világosabb, hétköznapi árnyalat - nekem pontosan my lips but better szín- , de az igazi pluszt a szájfény fele adja. Arany pelyhek találhatóak benne, gyönyörűen csillognak. Ha kinagyítjátok a képet, a második, képen jobban láthatjátok, próbáltam kissé elmosódva, jó szögből lekapni a tömény csillogást.
A rúzsok végei egyébként letekerhetőek, és ott is még plusz "anyagot" találhatunk. 




A 16-os Nectar  3,8 g. 
Az OMG rúzs fele 2,5 g, a szájfény fele 3,5 ml.



5. MUA Mystical Glitter Nails Starfish


Erről a lakkról már írtam bővebben ITT, kiegészítésként annyit tennék hozzá, hogy elég tartós, 4 nap alatt csak nagyon minimálisan kopott meg a körömvégeken, egyáltalán nem pattogott le. A lemosási nehézsége félúton van az átlagos és a csillámos körömlakkok között. 

A termékeket a www.muastore.co.uk honlapról tudjátok megrendelni.



Nektek vannak MUA termékeitek? Szimpatikus a márka számotokra?

11 megjegyzés:

  1. váááá, ez a post nagyon kellett most nekem, hajazok rendesen az 50k -50%os offerre majd :)))
    Ezek szerint érdemes lesz elköltenem egy kisebb vagyont ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mindenképp! nagyon pénztárcabarátak az áraik amúgyis, az akcióval meg pláne, és az 5 fontos szállítási költség sem vészes.

      Törlés
  2. Nagyon jókat vettél, tetszik minden! : )

    VálaszTörlés
  3. alig várom az 50%os akciót,lesz még mit vennem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én már nem bírtam addig várni :$ tényleg ennél is tűkön ültem :D (bár ha ott lesz ingyenes szállítás, akkor valószínűleg rendelek még egy-két apróságot)

      Törlés
  4. Nekem egyre szimpatikusabbak, 2 rúzsom és egy palettám van tőlük, eddig imádom őket :]

    VálaszTörlés
  5. Óóó, az Undressed palettát imádni fogod :) A pirosító és a rúzsok is nagyon tetszenek :)

    VálaszTörlés
  6. Válaszok
    1. majd jön a repedezősökről is bejegyzés. :)

      Törlés
  7. Na' most irigy lettem kicsit a 4-es pirosítóra! :) Nagyon tetszik a színe! És szuper dolgokat vettél *-* . A Nectar árnyalatú rúzs színét nagyon szeretem, de olyan nehéz szépen felvinni :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én a kettes színűt bánom nagyon, hogy kifogyott. tudom, én is kísérleteztem vele, de nekem egyértelműen a közepes-vastag ajakápolóréteg megoldja a problémát. bár egyelőre csak itthon sétálgattam benne, úgy olyan 2 órát szépen bírt, nem lett darabos és csúnya sem. :)

      Törlés