2012. december 10., hétfő

karácsonyi kihívás III. - ünnepi édesség

A kihívás második része érkezni fog egy pici késéssel, hiszen azt vártam a legjobban, de sajnos nem voltam itthon, így a  kivitelezés még pár napot várat magára. Helyette itt is van a mai karácsonyi kihívásunk, amelyet az ünnepi édességek inspiráltak. Nem akartam cukorbotot és szaloncukrot sem festeni, úgyhogy egyből süteményben kezdtem el gondolkozni, így született meg a... 



..hólabda köröm! Minden éven a karácsonyi sütemény repertoár kötelező darabja a hólabda,  én nagyon nagyon szeretem. Úgy gondoltam ha süteményes köröm legyen hólabdás. A bejglit sajnos nem szeretem, csak a kakaósat, linzer karikát pedig nem hiszem hogy szépet tudtam volna festeni. Így jött a szuper és egyszerűen kivitelezhető ötlet, hogy kókuszreszelékkel szórom meg a körmeimet. 

az inspirációs hólabda  :)


Felkentem egy fehér réteget, majd hagytam megszáradni. A második réteg felfestése után azonnal, még a nem megszáradt körömlakkra pergettem a kókuszreszeléket, majd óvatosan megnyomkodtam, nehogy leessenek. Eléggé ragaszkodóak, így feleslegesnek láttam a fedőlakk használatát. Viszont ha ti hosszabb távra szeretnétek felkenni, akkor mindenképpen javaslom a fedőlakkot használatát. A köröm készítése közben a kókusz illat valami mennyei volt.. várom a karácsonyt. :)



Ha hólabdát készítünk, a maradék tésztából mindig kókuszgolyó készül - ez is hatalmas nagy kedvencem. Úgy éreztem, muszáj megmutatnom ezt az alternatívát is, amely egyébként Bounty-s körömnek is tökéletesen elmenne.






6 megjegyzés:

  1. úúú milyen ötletes. nagyon jóóó! :)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon kreatív az ötlet, a hólabdát pedig imádom; az egyetlen sütemény, amit bármikor meg tudnék enni - nem vagyok édesszájú, csokizós se, úgyhogy tényleg a hólabda az abszolút favorit! :)

    VálaszTörlés
  3. Nálam te vitted a pálmát ebben a körben, az tuti. Fantasztikus lett! :D

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ötletes és szuper jól néz ki :)))

    VálaszTörlés