2011. július 27., szerda

körömdíszítés 1. fimo gumirúd + notd



A körömdíszítés egyféle sorozat lesz, amelyben értelemszerűen különféle körömdíszítési kellékeket - módszereket fogok bemutatni Nektek. Legelsőnek a Fimo gumirudat hoztam. Már régóta piszkálta a fantáziámat, de ahogy képeket nézegettem róla, mindig műkörömbe építették bele. Nagyon kedvező áron rendeltem, próba szerencse alapon, és jelentem: sima körmökön is jól szuperál. Ha elolvassátok a bejegyzést, láthatjátok, hogyan operáltam fel a körmeimre, a fenti képen pedig az első szerény rendelésemet láthatjátok. 
Na de mi is ez a Fimo gumirúd?
5-8 cm hosszú, gumiból készült rudacskák, különböző - és rengeteg - formában, színben. Egy penge, tapétakés vagy hasonló éles eszköz segítségével minél vékonyabbra kell vágni őket, majd a köröm felületére ragasztani. Egy rúdból körülbelül 100 darabot tudunk levágni. Leggyakrabban gyümölcs, virág vagy pillangó alakúakat találhatunk meg, de ezeken kívül létezik persze sok másfajta is.

A narancs és a citrom rudakat vettem elő. Az éles kis szerszámot pedig apától kaptam. Nagyon kell vele vigyázni, mert tényleg elég éppen csak hozzáérni, és már meg is vágtad magad. Szintén érdemes valami keményet alá tennetek, amit nem baj, ha összevagdostok, én ezt a fadarabot használtam.


Fogjuk le stabilan a rudacskát, majd óvatosan vágjunk le egy karikát belőle. Igyekezzünk minél vékonyabbra vágni, annál kevésbé fog kidomborodni és elmászni a körmünkről. Az elején lehet, hogy ügyetlenkedni fogtok, de egy-két karika után jó lesz. Az eleje egyenetlen volt, látszanak is a kis béna csonkolt citromdarabkák, amiket onnan levágtam.

Ha ezzel megvagyunk, jöhet a festés. Felvittem a szokásos alaplakkot (TCW francia szettjéből), majd egy neon sárga díszítőlakot vittem fel két rétegben a körömvégekre. Nem kell hogy szép, vagy szabályos legyen, csak húzgáljatok rá sok kis vonalat, esetleg szivaccsal applikáljátok fel.



Ezután két réteg csillámos átlátszó lakkot vittem fel rá (essence glitter nail hardener), a gyűrűs- és nagyujjamon pedig óvatosan belenyomkodtam a gyümölcsdarabokat, majd vastagon átkentem megint a csillogós lakkal. Aki nem tudja pontosan az ujjaival belenyomkodni a gyümölcsöket, az használhat nyugodtan szemöldökcsipeszt például. Rögzítésre pedig egy csepp körömragasztót is tehetünk a gyümölcs aljára, és úgy nyomkodhatjuk a körömre, én most ragasztó híján ezt kihagytam, csak lakkal rögzítettem. Végül egy réteg fedőlakkot kentem fel.





A képek nem a legjobbak, majd cserélem őket, de lámpafénynél a fényképezőm sajnos többre nem képes.
A száradási ideje a manikűrnek hosszú, mivel a körömvégekre - főleg a gyümölcsösre - jó sok réteget kentünk, így célszerű egy unalmas délutánon vagy estén elkészíteni. Persze ha ragasztózunk, akkor megkönnyítjük a dolgunkat. Szerintem nem túl bonyolult, és aranyos körmöket készíthetünk vele.

10 megjegyzés:

  1. úúúú ez nagyon tetszik :$ majd írd meg meddig maradtak fent a gyümik :)

    VálaszTörlés
  2. de jó, mennyibe kerül egy rudacska?

    VálaszTörlés
  3. még boltban nem is láttam, hol lehet kapni?

    VálaszTörlés
  4. jé rudacskában még nem is láttam ilyen gyümiket, csak felszeletelve tárcsában. Nekem a strasszok is hamar lepotyognak ha csak belenyomom őket a lakkba, félek hogy a gyümiket is elhagynám már másnap :( Kellene nézni valami jó ragasztót!

    VálaszTörlés
  5. fodrászkellékes, vagy aukciós portálok, elég kedvező áron beszerezhető :)

    egyébként rendkívül elégedett vagyok a tartósságával, kb 6 napig volt fent, majd végül meguntam és lemostam. a gyümik viszont szabályosan odakövültek a lakktól, szép kis harcot vívtunk, de végül legyőztem őket :)

    VálaszTörlés
  6. http://becomebeautyfull.blogspot.com/2011/08/gyerekkorom-kedvencei.html

    Szeretnélek meghívni! :)

    VálaszTörlés
  7. ezek nagyon tetszenek nekem és ahogy te készítetted el az is :))

    VálaszTörlés
  8. parancsolj,kitéve a link ... bár még mindig nem értem,mit panaszkodsz,ugyanis soha nem szoktam másolni.lehet,találkoztam már ezzel a bejegyzéssel,így megragadt egy-két mondat a fejemben ..-.-

    VálaszTörlés
  9. Csak csendben jegyzem meg, hogy ezek nem "gumiból" vannak, hanem a fimo gyurma lényegében az alapanyag... Ez műanyag szerűre köt sütés után, ugyanaz, amiből a gyurmaékszereket készítik (készítem én is). Én már házilag is csináltam pár ilyen rudacskát, jó móka :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi a részletes leírást :) csupán azért írtam így, mert mindenhol, külföldön is sokszor gumirudacskaként emlegetik .

      Törlés