2011. május 28., szombat

blogspot hibák

Már egyre többen tapasztalhatjátok a Blogspot hibáit. Sajnos ismét valami gubanc van a rendszerükben, már rengetegen jelentettek be sokszínű, mégis hasonló hibákat.



Lássuk csak, hogy mik vannak:


- nem enged bejelentkezni
Hiába írod be jól a jelszót, meg az e-mail címet is. A Google kezelőfelületed jól működik, de amint a Bloggeresre lépnél be, mindig a bejelentkező ablakhoz dob vissza. Megoldásként tudom javasolni a böngészőváltást.



- nem enged kommentelni
Na ez volt az első, amivel én szembesültem, és nagyon bosszantott a dolog, nem értettem mi történt. Mindig megírtam a csinos kis kommentet a saját/más blogjára, rákattintottam a 'megjegyzés küldése' gombra, és kidobott a bejelentkező felületre. Egye fene, bepötyögtem, majd kihozta a kommentem egy "Névtelen írta" felirattal, mikor még ezen is felülemelkedtem, küldöm névtelenként, ugyanúgy a főoldalra dobott vissza. Itt kezdtem el utánaolvasgatni, és kissé megnyugtatott, hogy a problémám nem egyedi. Rengetegen küzdenek ezzel. Megoldás itt is a böngészőváltás, én Internet Explorer 8-at használok, továbbra sem működőképes a Blogspottal, viszont Mozilla 4-el minden jól megy, hozzá tudok szólni. Viszont van akinek Mozillával bibis, így annyit tudok tanácsolni, hogy egy másikra cseréljétek le, ha blogolni szeretnétek.


- nem látszódnak a rendszeres olvasók
Azt hiszem ezt már szinte mindenki észrevette, senkinek nem jeleníti meg a rendszeres olvasókat, egy fehér üres dobozka jelenik meg helyette, ahogy a képen is láthatjátok.

- nem vagy rendszeres olvasója egy blognak, pedig feliratkoztál, valamint a te rendszeres olvasóid száma is csökkent
Ez esetben se ijedj meg, nem az olvasóid hűtlenek, hanem a blogger rosszalkodik ismét.



Láthatjuk, hogy valami nem stimmel a fejlécnél, és a rendszeres olvasóknál sem


Annyit tudok tanácsolni, hogy legyünk türelmesek, biztos amint tudják, orvosolják a problémát. Valamint mindeközben fejlesztések is zajlanak a bloggernél, különböző nézőkéket használhatunk már a blogok megtekintéséhez. Jelenleg ötféle nézőke közül választhatunk, mindenki ki tudja próbálni, például elég csak a saját blogotok url-je mögé pötyögni a '/view' szót. Így, ni:


http://getupgetdressed.blogspot.com/view


Jópofák nem mondom, de azt hiszem egyelőre maradok a sima layoutoknál. :)

6 megjegyzés:

  1. nekem eddig csak a rendszeres olvasók nem voltak néha láthatóak, szerencsére a többi problémával eddig még nem találkoztam, remélem engem el is fog kerülni a továbbiakban is!

    http://mindennoknek.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  2. nekem majdnem minden probléma megvolt már..eléggé uncsii, de próbálok türelmes lenni:D

    VálaszTörlés
  3. Hát jah, elég zavaró, főleg a rendszeres olvasó dolog, mert pont most írtam ki, hogy a 70. követőnél nyereményjáték lesz, és kb senki nem tud a követőm lenni :/

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Ebben tudsz valami bátorítót mondani?
    http://fabolfabrika.blogspot.hu/2012/12/tud-valaki-megoldast.html

    Kösz: Zita

    VálaszTörlés
  5. Szia!

    Ebben tudsz valami bátorítót mondani?
    http://fabolfabrika.blogspot.hu/2012/12/tud-valaki-megoldast.html

    Kösz: Zita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! megnéztem az oldaladat, de fogalmam sincs mi lehet a probléma! :( még csak nem is találkoztam hasonlóval sem. :(

      Törlés